ДРУГО ВЕЧЕ „ПЕСМЕ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” Бира се најбољих осам за велико финале

Након што смо у уторак добили првих осам финалиста на „Песми за Евровизију” вечерас од 21 час сазнаћемо којих то преосталих осморо најсрећнијих ће бити у трци за титулу српског представника на Евровизији, која ће ове године бити одржана у шведском граду Малме.
1
Фото: Dnevnik.rs

Пред почетак друге полуфиналне вечери „Песме за Евровизију” у студију Радио-телевизије Србије на Кошутњаку све врви од узбуђења и „евровизијске грознице”, а у великом холу такмичари пред наступ позирају пред медијским екипама.

Нових 14 кандидата ће „укрстити копља” на великој сцени РТС-а у студију на Кошутњаку. Вечерас следећим редоследом наступају: Nadia, бенд „Hydrogen”, Ива Лоренс, Зејна, Филип Балош, Немања Радошевић, Yanx, Kat Dosa, Џорџи, Душан Куртић, Teya Dora, Констракта, Милан Бујаковић и Дурлански.

Најбољих осам ће се наћи у великом финалу, 2. марта и такмичити се са већ пласираним финалистима из првог полуфинала. За потенцијалну победу у финалу већ су се прве вечери изборили: Христина, Лена Ковачевић, M.IRA, Бојана и Давид, Бресквица, Марко Мандић, Зорја и састав „Кени није мртав”.

Водитељи на великој сцени биће Драгана Косјерина и Славен Дошло, а атмосферу из чувеног „грин рума” дочараће нам Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Фото: Dnevnik.rs

Све је спремно за вечерашњи шоу, а занимљиво је да је уз три сата првог полуфинала у директном преносу било више од 1,3 милиона гледалаца, те да је уз највећи дневни аудиторијум остварен удео у гледаности од 19.5 одсто.

Фото: Dnevnik.rs

Директан пренос и вечерас биће могућ и путем канала РТС 1 и РТС Свет, као и путем интернет платформе РТС Планети.

Они који су верни Јутјубу могу да прате уживо пренос и на званичном евровизијском каналу РТС-а на линку:

Такмичаре ће и вечерас у односу 50:50 оцењивати чланови стручног жирија, чија ћемо имена сазнати тек након великог финала у суботу, као и публика која ће моћи да шаље СМС гласове за своје фаворите. За гласање ћемо имати тек 15 минута, а све што је потребно је да укуцамо редни број песме за коју желимо да гласамо и пошаљемо га на број 5556, када водитељи за то буду дали знак. Иначе, РТС је саопштио да ће део прихода од СМС гласова све три вечери донирати у хуманитарне сврхе и то Удружењу „Звончица” за помоћ деци оболелој од малигних и ретких болести.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести