СУДАР ФАВОРИТА ПРЕД ЗАВРШНИЦУ! Друго полуфинале „ПЕСМЕ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” вечерас на РТС-у: Откривамо све о наступима

Музички фестивал „Песма за Евровизију” вечерас наставља свој програм кроз друго полуфинално вече које ћемо у преносу уживо пратити на првом програму Радио-телевизије Србије од 21 час.
1
Фото: Ivana Milovanović, Milena Popović i Kosta Đuraković

Нових 14 кандидата ће „укрстити копљаֲ на великој сцени РТС-а у студију на Кошутњаку.

Mеђу њима су: Nadia, бенд „Hydrogen”, Ива Лоренс, Зејна, Филип Балош, Немања Радошевић, Yanx, Kat Dosa, Џорџи, Душан Куртић, Teya Dora, Констракта, Милан Бујаковић и Дурлански.

Фото: Лука Пекић

Многи фанови овог такмичења већ сад коментаришу на друштвеним мрежама како је велики број фаворита управо рангиран у другој полуфиналној вечери. Међу њима се, по кладионицама, коментарима, али и броју прегледа песама на Јутјубу, издвајају Teya Dora, Констракта, Филип Балош и Зејна.

Фото: Алина Романенко

Најбољих осам ће се наћи у великом финалу, 2. марта и такмичити се са већ пласираним финалистима из првог полуфинала. За потенцијалну победу у финалу већ су се прве вечери изборили: Христина, Лена Ковачевић, M.IRA, Бојана и Давид, Бресквица, Марко Мандић, Зорја и састав „Кени није мртав”.

Такмичаре ће оцењивати чланови стручног жирија, чији ће се бодови у односу пола-пола, збрајати са СМС гласовима публике. Водитељи на великој сцени биће Драгана Косјерина и Славен Дошло, а атмосферу из чувеног „грин рума” дочараће нам Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

Занимљиво је да ће осим гледалаца РТС-а, који ће такмичење моћи да прате на програмима РТС-а и путем РТС Планете, „Песму за Евровизију“ први пут моћи да гледају и фанови широм Европе и света путем званичног Јутјуб канала Песме Евровизије, који има више од 5,62 милиона пратилаца. То је иначе први пут да се наш фестивал преноси на овом каналу, где је досад, осим Евровизије, емитован само шведски национални избор - Мелоди.

В. Б.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести