Тајна винове лозе - нова серија на Суперстар ТВ и РТС 1

БЕОГРАД: У новој домаћој ТВ серији „Тајне винове лозе“ која ће се премијерно приказивати од 18. јануара на каналу Суперстар ТВ, сваког радног дана од 21 сат, главне улоге играће Слобода Мићаловић и Војин Ћетковић, који глуме супружнике.
v
Фото: Promo

Серија ће се од 23. јануара емитовати и на првом програму Радио-телевизије Србије и то сваког дана од 20 сати. У питању је интригантна прича која кроз 36 епизода прати замршене судбине и драматичну борбу две виноградарске породице, па је прича фокусирана на богатог тајкуна Вука Томовића са Палића и Веру Смиљанић, самохрану мајку двојице синова из Неготинске крајине.

Породица успешног пословног човека, Вука крије многе тајне, а Вера живи у страху да се њене тајне не открију. Вукова ћерка, Ања, завршила је енологију у Паризу. Враћа се у свој родни крај с намером да преузме на себе вођење озбиљног породичног бизниса. Ањино образовање и технологије преузете са Запада сударају се са навикама и традицијом у овдашњем узгајању вина. Сви они живе под велом тајни, лажи, прећуткивања, суза, пољубаца и удараца, а њихови животи, сплетом околности, постају дубоко повезани. Ова сага шаље поруку да нема породице без тајне, али и да је у вину истина.

Серија је снимљена у продукцији компанија „Телеком Србија“ и „Metro productions“. Генерални директор компаније „Телеком Србија” Владимир Лучић рекао је да новом серијом настављају производњу најквалитетнијих домаћих серија.

Компанија „Телеком Србија” је успела да се позиционира као водећи продуцент ТВ садржаја у региону и да се на тој позицији успешно одржи. Све наше серије до сада су имале јако успешан пријем код публике и верујем да ће тако бити и сада и да ћемо заједно наставити да уживамо у таленту и креативности домаћих глумаца и аутора, истакао је Лучић и додао да ће нас нова серија увести у свет породичних интрига и међусобно повезаних судбина.

Сценарио ове интимне саге обавијене тајнама писала је Мирјана Бобић Мојсиловић, док режију потписују Марко Манојловић, Ана Марија Роси, Коста Ђорђевић и Дејан Караклајић који је уједно и извршни продуцент серије.

Серија „Тајне винове лозе” је породична драма намењена широком аудиторијуму. Ово је српска сага о две виноградарске породице, са севера и истока Србије. Прича је о вину, љубави, тајнама из прошлости, новцу, преварама и свему ономе што чини свакодневан живот, рекао је извршни продуцент и један од редитеља серије Дејан Караклајић и додао да је било предивно сарађивати са изузетном глунмачком екипом коју је чинило више од 120 глумаца, истакавши да се нада да ће и гледаоци једнако уживати гледајући серију, као што су они док су је снимали.

У серији поред Слободе Мићаловић и Војина Ћетковића, играју и Анита Манчић, Небојша Миловановић, Милица Зарић, Дара Џокић, Миодраг Кривокапић, Вања Ненадић, Лука Грбић, Марко Васиљевић, Сена Ђоровић, Бранислав Јерковић, Драган Петровић, Милутин Милошевић и други. Музику за серију написао је Зоран Симјановић, а насловну нумеру извеле су девојке из музичког састава Фрајле.

Занимљиво је да ово није први пут да ћемо Слободу Мићаловић и Војина Ћетковића и на малим екранима гледати у улози супружника. Наиме, овај глумачки пар се први пут и пред камера нашао у улози мужа и жене у серији „Рањени орао“. У тој серији Слобода је играла Анђелку Бојанић, која се најпре удаје, а врло брзо и разводи од Томе Ђуровића, којег је тумачио Војин. Њих двоје супружнике су играли и у РТС-овој серији „Немањићи - рађање краљевине“, у којој је Војин тумачио Стефана Првовенчаног, а Слобода његову последњу жену - млетачку принцезу Ану Дондоло.

Познати глумачки пар упознао се још на снимању филма „Зона Замфирова“, када је Слобода још увек студирала глуму и тада добила  прилику за прву велику улогу, па је у том филму играла слушкињу Васку, а Војин се нашао у главној улози Манета кујунџије. Кадрове су делили и у филмовима „Пљачка трећег рајха“ и „Santa Maria della Salute“, као и у серији „Непобедиво срце“.

Њихова романса започела је 2004. године, а венчали су се неколико година касније у тајности. Брак су потом крунисали близнакињама Вером и Милом. У једном од интервјуа који је дао за магазин „Базар“ глумац Војин Ћетковић је рекао да мисли да је за сваку везу важно да постоје два, три нивоа комуникације.

И тај емотивни, и тај око наше породице, а ми имамо и тај неки пословни, тако да нама никад није досадно. Никад се није десило да немамо о чему да причамо. Мислим да је то јако значајно. Најбитније је да смо задовољни својим послом и собом у том послу. Кад је неко незадовољан и неиспуњен, онда је оном другом јако тешко, изјавио је у интервјуу за „Базар“ популарни глумац.

Слобода је једном приликом за медије изјавила да воли да ради са супругом, јер су због посла често задвојени, па на заједничком пројекту имају прилику да буду заједно. Истакла је и да никоме није једноставно да одржи брак, те да је потребно улагање, стрпљење и разумевање.

Фото: Promo

Имам ту срећу да је Војин старији од мене десет година и у односу на мене много је мирнији и стрпљивији. Он је тај који често смирује неку ситуацију. Живиш са цимерком па се посвађате, а камоли у браку – рекла је Слобода Мићаловић у једном од интервјуа за магазин „Стори“.

Како је додала, наш брак је стабилан, нимало није досадан, благо је напет и узбудљив, а ја то волим и да је другачије, било би ми досадно. Ако се две особе нађу, када је брак склопљен из љубав и Бог вас погледа да сте једно за друго, онда иде много лакше. Данас није лако данас опстати у овом лудилу где сви јуримо за најосновнијом егзистенцијом. Веома је тешко у све то уденути љубав и не бити уморан за све те ствари, али уз разумевање супружника постаје много лакше.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести