Трамп тужио Њујорк тајмс и нећаку за заверу и личну освету

ЊУЈОРК: Бивши амерички председник Доналд Трамп тужио је своју нећаку Мери и лист Њујорк тајмс због чланка из 2018. године, у којем се наводи да је умешан у "сумњиве пореске махинације".
donald tramp yt
Фото: Youtube Printscreen

У тужби, која је поднета у Њујорку, оптужују се Мери Трамп и новинари овог листа да су "умешани у подмуклу заверу" ради прибављања поверљивих докумената, чиме је нећака бившег председника прекршила споразум о поравнању који јој забрањује њихово откривање, а што је она потврдила да је учинила у својим мемоарима 2020.године, преноси ББЦ.

Трамп је одлучно раније одбацио тврдње из књиге своје нећаке “Превише и никад довољно: Како је моја породица створила најопаснијег човека на свету” и неуспешно је тужио у покушају да спречи њено објављивање.

Он је новом тужбом у уторак оптужио троје новинара Њујорк тајмса да су контактирали и сарађивали са његовом нећаком због "личне освете" према њему.

Како се наводи у тужби, Мери Трамп је достављала Њујорк тајмсу поверљива документа за објављивање у свеобухватној истрази листа Трампових личних финансија.

У овој ексклузивној репортажи наводи се је да је бивши председник учествовао у „преварантским" пореским махинацијама И на тај начин стекао више од 400 милиона долара.

Портпаролка Њујорк тајмса саопштила је данас да је писање листа о Трамповим порезима помогло информисању грађана кроз детаљно извештавање о теми у којој преовладава јавни интерес и да тужба представља покушај да се ућуткају независне новинске организације.

Мери Трамп (55) , ћерка Фреда Трампа Млађег, председниковог старијег брата, који је умро 1981. у 42. години, још није коментарисала тужбу.

Она је прошле године поднела сопствену тужбу против Трампа и два члана породице за превару и заверу, у којој је навела да су је тадашњи председник, његова сестра Мериен Трамп Бери и брат Роберт Трамп, преварили због наследства.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести