Турнеја Вилијама и Кејт без подршке лидера из Велса и Шкотске

ЛОНДОН: Национална турнеја возом принца Вилијама и његове супруге Кејт није наишла на топлу добродошлицу политичких лидера у Велсу и Шкотској, а један велшки званичник рекао је да је боље без „непотребних посета“ током пандемије корона вируса.
b
Фото: Youtube Printscreen

Војвода и војвоткиња од Кембриџа стигли су у велшки главни град Кардиф данас, последњег дана њихове тродневне турнеје Краљевским возом, чији је циљ ширење божићне атмосфере и захваљивање медицинском особљу и осталим радницима на првим линијама у њиховом тешком и опасном раду током пандемије.

Велшки министар здравства Вон Гетинг рекао је да није посебно заинтересован када су га на радију Би-Би-Си питали да ли сматра да би пар требало да отпутује у Велс када регион има велики број заражених короном.

Упитан да ли је прави тренутак за посету краљевског пара, Гетинг је данас рекао:

„Радије бих да нико није имао непотребне посете. Људи имају различите ставове о монархији, али ова посета не може да буде изговор да су збуњени због онога што се од њих у овом часу тражи“, преноси АП .

Из Бакингемске палате саопштили су да су посете планиране уз консултације са шкотском и велшком владом, као и да је Вилијаму и Кејт дозвољено да путују преко границе јер раде.

Велс и Шкотска имају своје властите владе и различите сетове мера ограничења због коронавируса од Енглеске, иако су сви део Велике Британије.

Велшки и шкотски званичници обесхрабривали су људе из остатка Велике Британије да путују у њихове регије без преке потребе, да би се смањило ширење вируса. Британија је има најсмртоноснију епидемију у Европи, са преко 61.000 пријављених мртвих, подсећа агенција.

EUR/RSD 117.5738
Најновије вести