У Немачкој 185 глумаца отворено рекли да су LGBTQ

МИНХЕН:Под иницијативом #actout, 185 немачких глумаца и глумица различитих сексуалних оријентација (LGBTQ+) прикључило се кампањи која позива на отвореност у јавности и на позорници.
LGBT Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Најновија насловница Зидојче Цајтунг магазина, недељног додатка истоимене дневне новине, урађена је у част чувене насловнице магазина Штерн из 1971. године, који је открио имена 374 жена, познатих и непознатих, које су признале да су абортирале, пренео је Дојче веле.

У то време, активисти су се борили против контроверзног члана 218 немачког казненог закона, у којем је абортус био кажњив, скоро без изузетака.

Акција није само изазвала велику полемику широм земље, већ је покренула промену.

Најновија насловница глумаца који су масовно изашли у магазину, објављена је под називом "Ми смо већ овде", уз хаштаг #actout.

Укупно 185 лезбијки, гејева, бисексуалаца, небинарних, квир и транс (LGBTQ+) глумаца и глумица траже већа права у позориштима, филму и телевизији.

Са заједничким наступом, циљ им је био да јавност буде свесна различитости у сексуалној оријентацији на позорници и филму.

У чланку, шест покретача иницијативе говоре о својим искуствима на филму, телевизији, позориштима и многе од њихових изјава "мозда и нису изненађујуће, али није да нису ни шокирајуће", додаје Дојче веле.

Говорили су о искуствима док су били млађи глумци, или како им је чцесто говорено током каријере да се понашају као да су хетеросексуалци.

Агенти саветују глумце да се не изјашњавају о сексуалној оријентацији јавно, нити да доводе своје партнере/партнерке на премијере, тако да би могли да се сматрају пред публиком да су стрејт, наводи Дојче веле.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести