У Србији је Вајбер најпопуларнији сервис

БЕОГРАД: Дигиталне сервисе на мобилном телефону прошле године користило је око пет милиона грађана Србије, а најпопуларнији је био Вајбер кога је користило 77 одсто испитаника, показује истраживање агенције TMG Insights, која је део велике међународне групације Кантар.
viber
Фото: Printscreen

Иза Вајбера налази се Фејсбук кога је користило 68 одсто испитаника, треће место деле Инстаграм и Фејсбук месинџер са 59 одсто, а четврти је Воцап кога је користило 55 одсто испитаника, саопштила је агенција.

Половина испитаних грађана чита вести преко новинских апликација на мобилном телефону, а мапе, навигацију и туристичке апликације користи нешто мање од трећине.

Расте број људи који гледају ТВ програме на мобилном телефону, као и број оних који играју игрице, док изузетно висок број грађана користи десктоп или лаптоп рачунар, скоро 80 одсто.

Конзоле за игрице има око шест одсто, док паметне сатове користи три одсто грађана.

Иако мали проценат грађана има најсавременије дигиталне уређаје и сервисе, као што су паметни уређаји за домаћинство, уређај за виртуалну стварност, паметне наруквице или слично, у Србији тај број из месеца у месец све више расте.

Кантар је међународна компанија за тржишна и друштвена истраживања и послује у Србији више од 20 година.

TMG Insights је део велике истраживачке групације Кантар. Ова међународна компанија за тржишна и друштвена истраживања, послује у Србији више ос 20 година (бивши TNS Medium Gallup).

Истраживање се спроводи на национално репрезентативном узорку грађана Србије, узраста од 15 до 65 година на месечном нивоу. Интервју се обавља лицем у лице, у домаћинству испитаника. Месечно анкетирање обухвата узорак од преко 1.200 испитаника, док се на годишњем нивоу испита више од 14.400 грађана Србије, пише у саопштењу.

Vajber
24.01.2020 • 22:57
Vajber treba da da procenat našim školama i vrtićima. Kod mnogo ljudi je jedini razlog zašto su instalirali Viber to što učiteljice i vaspitačice šalju obaveštenja preko viber grupe.
EUR/RSD 117.3269
Најновије вести