Валентино представио дуксерицу којом позива на вакцинацију

РИМ: Луксузна модна кућа Валентино представила је посебан дизајн дуксерице којим желе да позову на вакцинацију, а који садржи њихов лого - слово "В" и натпис "вакцинисан", пренели су италијански медији.
w
Фото: Youtube Printscreen

За овај одевни комад потребно је издвојити 690 долара, а приходи од продаје биће донирани УНИЦЕФ-у.

Црну дуксерицу, са натписом "вакцинисан" на грудима који је исписан црвеном бојом, прво је створила мала компанија Клони из Лос Анђелеса. Када је Валентинов дизајнер, Пјерпаоло Пичоли, сазнао за иницијативу, одлучио је да купи свих првих пет дуксерица које су на располагању и поклони их пријатељима.

Након што је објавио фотографију на којој носи примерак ове дуксерице, убрзо су се почели појављивати бројни захтеви од многих људи из света моде да добију исту.

На крају је и Леди Гага објавила видео у којем носи дуксерицу, иако је циљ видеа била промоција Валентиновог парфема, певачица је прилику искористила да позове на вакцинацију.

Дукс ће бити доступан на Валентиновој веб страници, а целокупан приход биће намењен финансирању УНИЦЕФ-овог рада на Ковакс програму Светске здравствене организације чији је циљ испорука вакцина у земље у којима оне још нису широко доступне.

"Вакцинисање је постало најефикаснији начин борбе против ове глобалне пандемије, као и симбол поштовања других и друштвене одговорности", поручио је Пичоли.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести