Због сујеверја струјом убијено 11 тигрова у Индији

Полиција је ухапсила припаднике 19 племена, која су током испитивања открила да су нудили делове тела великих мачки својим божанствима, верујући да ће то удаљити зло од њихових домова и живота те донети срећу, преноси Кликс.
e
Фото: pixabay.com

"Делови тиела, као што су канџе, зуби и бркови, нудиле су се локалним божанствима због веровања да ће их то одбранити од злог ока, побољшати здравље и донети просперитет", појаснили су званичници одела за дивље животиње за Хиндустан Тајмс.

Овакви ритуали сматрају се разлогом убијања 11 тигрова, поред неколико леопарда од јануара 2018. године само у Мадхyа Прадешу, наводе исти извори.

Званичници шумарске службе наводно су открили да је већина великих мачки, чије су делове користили за ове ритуале, убијена постављањем замки са електричним жицама или тровањем у тампон зони њиховог природног станишта, уз помоћ доушника.

"Чим би тигрове ударила струја, криволовци би им уклањали шапе, канџе, бркове, кожу и зубе те би их потом закопали", изјавио је високи дужносник одела за дивље животиње.

EUR/RSD 117.4849
Најновије вести