НИ ГОРКА НИ СЛАТКА: Ево како да ПОПРАВИТЕ УКУС КАФЕ, ИЗНЕНАДИЋЕ ВАС САСТОЈАК

Кад је потребно да се на брзину пробудите и да дођете себи, нема ничег бољег од кафе без шећера, млека и сличних додатака. Пијуцкање горке кафе за већину је велико задовољство, али има и оних који је не воле, иако знају да им једино таква кафа обезбеђује прилив енергије.
8
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Вероватно нисте знали да се укус кафе може побољшати додавањем једног зачина, и то ни мање ни више него соли. Осим што ће смањити горчину, а самим тим и потребу за додавањем шећера, па и млека, са прстохватом соли кафа ће имати бољи укус, пише Бон Апетит.

Како со делује на ублажавање горчине кафе? Јони натријума из соли се везују за рецепторе соли на језику, блокирајући мозак да перципира горак укус, док побољшава перцепцију других укуса као што је слатко.

Гастроентеролог Алтон Браун препоручује додавање четвртине равне кашичице соли и две кашике млевене кафе у велику шољу воде како би се постигао савршен баланс укуса. Наравно, количину кафе можете подесити по сопственом укусу.

Фото: Ilustracija/pixabay.com

Додавање соли кафи може да резултује благим наговештајем сланости, али за оне који више воле слану ноту него горак укус овај трик може да буде идеалан. Со може значајно да утиче на укус кафе и може да буде корисна за све љубитеље овог популарног напитка. Дакле, следећи пут када осетите да ваша кафа има превише горак укус, размислите о додавању малчице соли и уживајте у потпуно новом искуству испијања кафе.

(Крстарица)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести