Осим што нас диже, кафа нема довољно храњивих својстава да би се сматрала квалитетним напитком. Зато ју је згодно мало обогатити супер састојцима.
Данас вам представљамо рецепт за кафу с кокосовим уљем чија је идеја је већ разрађена, али овог пута уз додатак сировог какаа и ваниле – могао би да постане ваш најдражи облик незамјењиве јутарње шољице.
Кокосово уље, уз много лепих својства, благотворно делује и на организам изнутра – убрзава метаболизам, оснажује имунитет, снижава крвни притисак, а засићене масти дају енергију и не хватају се за бокове.
1 шољица црне кафе
1 кашичица сировог какао праха
1 кашичица кокосова уља
мало екстракта ваниле
Скувајте кафу, онолико јаку колико вама одговара, затим је у блендеру помешајте с какао прахом, кокосовим уљем и екстрактом ваниле, потом излијте све састојке у чашу.
Ако желите додатну димензију – ноћ пре замрзните кокосово млеко у калупу за лед и убаците га у кафу. Једна блогерка експериментирала је чак и с крем ликером, али то је ипак послеподневна варијанта. Који ће бити ваш омиљени одабир?
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)