Адвент у Осијеку: Идеална авантура за све генерације

Јесте ли знали да је Осијек већ последње две године носилац титуле "Најлепшег Адвента у Хрватској"?
2
Фото: Промо

 Да, четврти град Хрватске и средиште њеног истока итекако зна како закључити годину са стилом па током целог децембра у њему живи празнични дух и одзвања звук забаве. 

Сазнајте шта доноси овогодишњи Адвент због којег се итекако исплати провести зимски викенд у Осијеку!

Срце забаве и ноћних излазака у граду, барокни стари део града Тврђа, и ове године средиште адвентских дешавања. Током године, Тврђа је место које дању живи културни, а ноћу младалачки живот. То и не треба чудити, јер свака пета особа у Осијеку је студент! Лепота барокне архитектуре и бројни кафићи те клубови који су се у њој сместили чине је најатрактивнијом локацијом у граду. Када поврх тога удоми највећи панорамски точак у Хрватској, бројне угоститељске и занатске кућице, музичке позорнице, прелепо украшене јелке и инсталације, те фестивал светлости – нема јој премца!

Посетите Трг Јурја Крижанића подно барокних торњева цркве св. Миховила и испробајте локалне гастрономске ужитке попут кобасица, сармица и фритула уз музички програм најбољих локалних извођача. Викенд зону потражите у Фрањевачкој улици где вас чека велика позорница, прикладна понуда хране и пића те божићна атмосфера чине је идеалним местом за опуштање. Сваки викенд, овде наступају позната имена с хрватске музичке сцене: Марко Тоља, Vanna, Клапа Intrade, Ватра, Банг Банг, Songkillersi, Gelato Sisters, Миа Димшић и NO Jazz Band. Повезујући две претходне локације, Трг Св. Тројства биће украшен божићним јелкама и светлосним инсталацијама, а ту ће се налазити и највећи панорамски точак у Хрватској те Централни уред Деда Мраза, што га чини савршеним местом за породични излет.

Фото: Промо

 За Ваше најмлађе чланове породице ту је и забавни лунапарк у Парку краља Држислава, најлепши божићни трамвај у Хрватској украшен са преко 30.000 лампица, те клизалиште Сокол где се у зимским радостима ужива сваког дана у недељи.

 Ту је и незаобилазно средиште града с импозантном црквом Св. Петра и Павла под којом можете видети највећу јелку у граду, адвентски вијенац и градске јаслице, те друге локације попут Сакунтала парка, Капуцинске улице и осталих уочљивих и скривених кутака града који одишу празничним духом.

 И ове године нас сваког празничног дана очекује ново откриће! Можда је то скривена светлосна инсталација, радост заједништва, слатки залогај из адвентске кућице, савршени уникатни поклончић за драгу особу, или једноставно она посебна топла емоција док се шетамо градом који блиста у божићном руху.

Фото: Промо

Запутите се у град на Драви и уживајте у укусима, мирисима, бојама и забави коју доноси децембар!

Сазнајте више о Адвенту у Осијеку.

(Промо)

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести