АГОНИЈА ТРАЈАЛА ШЕСТ ДАНА Ивани пас нестао у Грчкој па после шест дана ПРОНАЂЕН У СОМБОРУ

Пас Кики који је пре шест дана српској породици нестао у Неа Плагији у Грчкој, успешно је пронађен. Међутим шта се крило иза мистериозног нестанка овог пса запрепастило је многе Србе.
Фејсбук/Грчка инфо
Фото: Фејсбук/Грчка инфо

Унутар групе "Ливе фром Грееце", Ивана је пре шест дана објавила да јој је нестао пас. Трагајући данима за њим по Грчкој, са својом уплаканом децом, полако губећи наду да ће пса икада више видети, он је данас пронађен. Међутим, не у Грчкој, већ у Србији.

-Пронађен Кики после шест дана трагања. Хвала свима на помоћи. Свима који су делили и помагали у тражењу. И на крају инспекторима у Сомбору. Поздрав од Кикија! - написала је Ивана у опису фотографије на којој се налази она и пас Кики.

Потрага за овим псом није била лака. Породица је објаснила да је Кики изашао из дворишта и у секунди нестао. Одмах након нестанка обишли су целу Плагију и Флогиту уздуж и попреко, али од пса није било ни трага ни гласа.

Фото: Фото: Фејсбук/Грчка инфо

Након пет дана трагања за њим, уз помоћ разних група на Фејсбуку, азила али и сопственог обилажења плажа и улица, Ивана и њена деца почели су полако да губе наду, јер им је било невероватно да је пас тек тако нестао и да га нема баш нигде.

А онда, шестог дана, Ивана је на овој Фејсбук групи објавила фотографију са Кикијем у наручју - била је то фотографија која је многе одушевила.

Кики је коначно пронађен. Ако се питате где тачно, одговор је у Србији.

Како је Кики доспео из Грчке у Сомбор?

Како је Ивана објаснила, пас је пронађен, али у Сомбору. Туристи из Србије, наишли су на пса, узели га и одвели назад са собом.

Како је додала план туриста из Сомбора био је језив.

-Захваљујући полицији и инспекторима из Сомбора, Кики је пронађен! Људи из овог града су га у Грчкој 'узели' и одвезли до Сомбора са намером да га возе за Немачку. План им уопште није био да га врате. Вероватно су мислили да је грчки пас па су га због тога одвели у Србију код ветеринара а не у Грчкој, али ту су се зезнули. Мада смо ми и у Грчкој пријавили, тако да би се и тамо открило да су га одвели. Није био такмичарски, само наш породични што је нама највредније. На крају битно је да им план није успео - рекла је Ивана те додала да су Кикија проверили ветеринари и да је у добром стању.

Док су се неки питали, зашто би један пас био тек тако украден, многи су одговорили да се вероватно радило о кинолошкој мафији.

Блиц

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести