ЧИСТ ЛУКСУЗ НА ШИНАМА: Вожња овим возом кошта и до 67.000 евра (ВИДЕО)

Вожња Оријент експресом није ствар прошлости и романа Агате Кристи.
e
Фото: Youtube Prinscreen / Belmond

Ако нисте знали, и данас можете да се возите Оријент експресом по Европи, који се сада зове „Венис Симплон-Оријент-Експрес“ и у власништву је Белмонда. Као и раније, Оријент експрес нуди руте широм Европе, а његови путници, односно гости, уживају у годишњем одмору у возу.

Цене карата су фиксне и зависе од руте, а воз путује по целој Европи.

Тако на пример, за пут од Париза до Венеције потрошићете најмање 4.300 евра за обичну кабину.

Најскупља карта на данашњем Оријент експресу кошта 67.000 евра, колико плаћају путници који путују од Истанбула до Париза у најскупљој кабини у возу.

Цене укључују све оброке, који се обично састоје од вечере од четири јела, континенталног доручка и касног оброка или ручка од три јела, услуге особља и послуживања шампањца по доласку.

Луксузни „покретни хотел“, који је инспирисао списатељицу крими романа Агату Кристи да напише свој чувени роман „Убиство у Оријент експресу“, повезује Париз са Истанбулом од касног 19. века.

Током година, руте су се мијењале, а једна од најпопуларнијих је била од Париза до Истанбула и она која повезује Лондон и Венецију. Оријент експрес је недавно најавио да више неће путовати у и из Лондона.

Оријент експрес је био и остао познат по свом луксузу и елеганцији. Унутрашњост воза осмислили су врхунски дизајнери, а простор је направљен од скупих материјала, попут ораховог дрвета, кристала и злата.

Путници могу уживати у врхунској храни и пићу и разним услугама попут кројача и фризера.

Прва вожња реализована је 1883. године, а на њој су биле бројне познате личности, попут Винстона Черчила, Агате Кристи и Ернеста Хемингвеја. Прошао је бројне европске земље, а путовања су се разликовала по рути, трајању и луксузу, преноси Index.hr.

(Index.hr, ЦДМ)

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести