Црна Гора: Отворили би Свети Стефан уз гаранције владе

ПОДГОРИЦА: Хотелски оператер “Аман” и закупац “Адриатик пропертис“ спремни су да ове сезоне отворе град-хотел “Свети Стефан“ и вилу “Милочер”, али од Владе траже чврсте гаранције да ће бити испоштовано неколико кључних услова како би био омогућен рад елитног комплекса.
sveti stefan
Фото: pixabay.com

То се, између осталог, наводи у одговору упућеном премијеру Здравку Кривокапићу, пренеле су подгоричке "Вијести".

Закупац елитног летовалишта инсистира на гаранцијама за конкретне проблеме, с којима су се “Аман” и “Адриатик пропертис” суочавали претходних месеци, уместо “нејасних и неодређених обећања која се дају, а затим демантују новим упадима и медијским наступима владиних званичника”.

Траже да гаранције морају да дођу од уговорних страна - владиних предузећа “Свети Стефан хотели” и ХТО “Милочер”, као и Министарства економског развоја као гаранта из Уговора о закупу хотелског комплекса Свети Стефан - Милочер, а не само од премијера Кривокапића који, како наводе, није уговорна страна.

Кривокапић се крајем јуна писмом обратио оператеру и закупцу и навео да ће Влада осигурати закупцу да задржи и употребљава посед хотелског ризорта, те да неће бити узнемиравања или препрека трећих страна.

Премијер је устврдио да је Влада отворена за дијалог о свим кључним проблемима, како би били решени.

На столу је неколико услова који су пре два месеца предочени Министарству економског развоја, те се од Кривокапића и Владе очекује да испуни оно за шта се декларативно залаже.

Од Владе се тражи да омогући “Аману” ексклузивност за Краљичину плажу, Краљеву (велика милочерска плажа) и западну светостефанску плажу, односно да на њима бораве гости хотела, што је предвиђено уговором о вишедеценијском закупу хотелског комплекса, а како је и било претходних деценију и по.

Један од кључних услова је и да ексклузивни статус има Краљичина плажа и стаза која води ка спа-центру, односно да тај простор, као и до овог лета, могу да користе само гости хотелског комлекса.

Кривокапићу је као један од услова предочен и несметан наставак изградње новог хотела “Краљичина плажа”, али и да се и у том случају, како наводе, престане с негативном кампањом и пласирањем дезинформација.

Од Владе траже и гаранцију да ће Општина Будва одустати од експропријације 2.500 квадрата земље у Милочерском парку.

О тим, али и осталим проблемима, требало би ускоро да се разговара на састанку чије је одржавање предложио Кривокапић, што су, како је “Вијестима” потврђено, прихватили “Адритик пропертис” и “Аман”.

Управо на састанку, како предлажу закупци Светог Стефана и Виле Милочер, Влада би требало да да гаранције за испуњење тражених услова за отварање хотелског комплекса.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести