И даље НАЈЈЕФТИНИЈИ НА ЈАДРАНУ Ево колико четворочлана фамилија дневно треба да издвоји за ЛЕТОВАЊЕ У НЕУМУ

САРАЈЕВО: Једини босанско-херцеговачки град на мору Неум би, према очекивањима, ове године по заради од туризма требало да надмаши рекордну, предпандемијску 2019. годину, наводе из Туристичке заједнице Херцеговачко-неретванског кантона.
n
Фото: pixabay.com

Тренутно су попуњени готово сви капацитети, а цене су у односу на прошлу годину више за око 15 посто, што Неум, како јавља Klix.ba, и даље чини ценовно приступачнијим од осталих туристичких дестинација на Јадрану.

Туристичка сезона у Неуму ове године показује одличне резултате иако је летовање  скупље за неких 15 посто, казао је виши стручни сарадник Туристичке заједнице Херцеговачко-неретванског кантона Рамиз Башић.

Додао је да су туристички радници презадовољни предсезоном и тренутном попуњеношћу туристичких капацитета (95 одсто), а и за постсезону се праве планови.

Главнина неумских гостију долази из БиХ, а један део гостију је из Француске, Немачке, Аустрије, Словеније, Пољске, Чешке, Словачке, Србије, а од ове године повећан је и број гостију из Хрватске, наводи сарајевски портал.

У Неуму се надају да ће за ову сезону доћи до бројки из 2019. године.

Сигурно је да ће бити прескочена у финансијском делу, али чека се хоће ли се то остварити и по броју долазака и броју ноћења, истиче Башић.

Упитан колико једна породица ове године мора да издвоји за летовање у Неуму, он одговора да су цене смештаја и услуга веће за неких 15 одсто у односу на лане, па би по неким изјавама туристичких радника из Неума, четверочлана фамилија дневно требало да издвоји од 150 до 200 евра.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести