Италијани граде жичару од Котора до Његуша

ПОДГОРИЦА: Италијанска компанија Лајтнер, спремна је да гради жичару с гондолом од Котора до Његуша и финансира пројекат, вредан око 20 милиона евра, саопштила је Влада Црне Горе.
kotor
Фото: pixabay.com

Представници компаније данас су разговараки са премијером Душком Марковићем.

Компанија Лајтнер, је један од водећих светских произвођача жичара, успињача, ваздушних трамваја и ски лифтова и реализује пројекат жичаре на релацији Цмиљачи и Манастир Подврх – Ђаловића пећина.

Премијер је изразио задовољство досадашњим пословањем компаније Лајтнер у Црној Гори.

За Владу, која издваја велики новац из капиталног буџета за стратешке развојне пројекте, важно је да има кредибилне партнере попут Лајтнера које доносе и нови квалитет и знање. Успешнан почетак реализације претходна два пројекта препоручује вас и за овај. Зато ме обрадовала Ваша заинтересованост за пројекат жичаре Котор – Његуши коју бисте градили по принципу концесије или јавно-приватног партнерства, рекао је Марковић.

Градње жичаре са гондолом од Котора до Његуша коштала би око 20 милиона евра.

Директор продаје и члан Одбора директора компаније Лајтнер Мартин Лајтнер представио је председнику Владе идејни пројекат жичаре рекавши да планирају градњу Пининфаринијевих кабина налик онима које су недавно изградили на Цермату у Швајцарској преко глечера до Матерхорна, преноси РТЦГ.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести