Кањоном реке Ђетиње 900 метара вожње кајаком

УЖИЦЕ: У оквиру пројекта Унапређење туристичке инфраструктуре у регији западна Србија у Ужицу је набављено 10 кајака којима ће се посетиоци возити стазом дугом 900 метара кањоном реке Ђетиње.
djetinja kajak
Фото: Tanjug

Овај пројекат финансирало је Министарство туризма са 1,4 милина динара. Поред кајака, који су намењени првенствено вожњи рекреативаца, урађено је пристаниште, стављена заштитна ограда на брани, а из градског буџета урађене су приступне степенице. Ово је новина у туристичкој понуди клисуре реке Ђетиње, која са бициклистичком стазом, зип лајном, неолитским насељем чија изградња је у току, као и реконструкција Старог града, сигурно ће привући још више туриста у Ужице, каже директор ТО Регије западна Србија Мирослав Рађен.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић подсетио је да је Министарство туризма уложило више милиона евра у развој туризма у граду на Ђетињи и да ће нови садржај још више утицати на разноврсност туристичке понуде.

Зеленом стазом у кањону Ђетиње подстакли смо Ужичане да се више баве бициклизмом, а сада им нудимо могућност да пробају и вожњу кајаком, који је један од најздравијих и најлепших видова рекреације, истакао је Петковић.

Тренер кајакашке репрезентације Србије Миленко Нашагаћин који је учествовао у организацији вожње кајакаом по Ђетињи, рекао је да је ово једна од најлепших кајакашких стаза у земљи.

Локалитет је савршен. Предивна је природа. Онај ко дође и проба вожњу кајаком сигурно неће погрешити. Биће у прилици да доживи нешто ново и мислим да је ово једини, прави начин да се Ђетиња доживи са воде, поручио је Нашагаћин.

После данашње промо вожње, Ужичани ће од пролећа као и сви гости овог града моћи да се возе кајацима реком Ђетињом од Велике бране низводно 900 метара.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести