КУПАЧИ У ЦРНОЈ ГОРИ ОТВОРИЛИ СЕЗОНУ Башкаре се на плажам; Кажу да је вода одлична (ФОТО)

Иако је тек почетак априла, на Црногорском приморју многи грађани су искористили високе температуре да сунчано поподне проведу на плажама без гужви и великог броја туриста, чији долазак се очекује тек за пар месеци.
1
Фото: РИНА

- Вода је одлична, топла и чиста. Након тмурне зиме једва смо дочекали мало сунца да се окупамо и уживамо на плажи док још нису почеле велике врућине и још веће гужве, рекла је за РИНУ Вања Гардашевић из Будве.

Температура ваздуха на приморју била је преко 25 степени, па је осим у Будви купача било и у осталим градовима.

Фото: РИНА

Припреме угоститеља за предстојећу летњу сезону, већ су у пуном јеку. Као и ранијих година највећи проблем је са проналаском радне снаге.

- Врло мали проценат Црногораца се одлучује да ради сезонске послове, стога смо принуђени да раднике тражимо у другим земљама. До ове године традиционално су свој посао на приморју тражили грађани Србије и Босне и Херцеговине, али сада су и они махом изостали јер су бирали неке друге и боље плаћене дестинације, попут Хрватске, па смо у преговорима са агенцијама да поново радну снагу тражимо у неким далеким земљама, рекао је Александар Јовановић председник Удружења угоститеља Будве.

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести