МОЖДА НАЈЈЕЗИВИЈЕ МЕСТО У СРБИЈИ Tврде да је УКЛЕТО и да се ноћу чује ВРИШТАЊЕ

Мистерија Мртвачког моста дуго је остала тајна, мештани из околних села на Старој планини нису много говорили о њој.
a
Фото: Youtube Printscreen / PRVA

Мртвачки мост на Старој планини незванично је најјезивије место у Србији. Овај мост налази се изнад реке Темштице, а колико је место језиво говори и податак да се лева страна реке зове - Мртвина.

После неколико година паузе, стаза према Мртвачком мосту је отворена, али и поред покушаја да се привуку туристи то није успело. Штавише, ни мештани околних села неће преко Мртвачког моста.

Многи су поставили питање зашто неће? Раније су мештани испричали да се ту ноћу чују разни необјашњиви звуци, како се прича у овом крају, ту ноћу наводно вриште, према тврдњама мештана, душе душмана који су клали, силовали, палили и пљачкали.

Кажу да их је то стигла клетва, због лоших ствари које су у свом животу урадили, и како мештани истичу, то је вриска за сопственим изгубљеним животима, вриска од "црног старопланинског млека" ког су се напили, па се задавили, пренели су својевремено домаћи медији.

Фото: Youtube Printscreen / PRVA

Њихове душе наводно вриште око брзака Топлодолске реке толико бучно и снажно да их свако може чути. Мост се зове “Мртвачки” јер је на њему погинуо турски вођа Хусеин после једне битке са хајдуцима.

Фото: Youtube Printscreen / PRVA

На истом том мосту, партизани су у марту 1944. понизили бугарску фашистичку војску наневши јој тежак пораз. Тела бугарских агресора однела је река, она никад нису пронађена. Много је крви проливено на овом мосту, преноси НајЖена.

Историја то као да не може да истрпи. Мештани је сасвим добро разумеју. Зато и обилазе Мртвачки мост како знају и умеју. Што је сигурно, сигурно је, тврде они.

(K1.info.rs)

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести