Најављена сарадња Суботице и Будве

СУБОТИЦА - На једном од суботичких салаша представљена је краљица Медитерана-Будва. Реч је о граду театру, туристичком центру, фестивалском граду, монденском летовалишту и престижној тачки на туристичкој карти Европе, која представља бисер овог дела Јадрана.
е
Фото: Суботица инфо

В.д. директора ТО Будва Младен Франовић приликом представљања туристичких потенцијала Будве рекао је да су вођени разговори са ТО Града Суботица о будућој сарадњи. Он је подсетио да су Нови Сад и Будва градови побратими и да имају вишедеценијску добру сарадњу.

„Поред тога, морам да истакнем да наша локална телевизија заједно са РТ Војводином већ неколико година има емисију „На два мора“, где гледаоци уживају у Панонском и Јадранском мору. Са друге стране, плаже ће ове године бити доступније, а старих проблема попут недостатка воде у појединим кратким интервалима неће бити. Битно је да се каже да ће оба путна правца за Будву бити проходна, један је већ завршен, а овај код Голубоваца се завршава“, рекао је  в.д. директора ТО Будва Младен Франовић.

Фото: Суботица инфо

Конзул Црне Горе у Београду Драган Канкараш  истакао је да национална Туристичка организација Црне Горе у сарадњи са локалним сваке године реализују туристичке промоције на новим тржиштима.

„У Црној Гори је преко 25% туриста из Србије и због тога промовишемо наш програм. У Општини Будва ове године ће бити три плаже јавне, две у Херцег Новом и једна у Котору. Плаћање плажног имобилијара у просеку ове године износи око 8 еура“, рекао је Конзул Црне Горе у Београду Драган Канкараш.

 КУД ПП Његош из Ловћенца извео је тачку „Просидба невесте“, док је атмосферу употпунила  Душанка Белада са неколико музичких нумера на гитари.

Караван овим завршава посету Србији и наставља у Македонији.

С. И.

Фото: Суботица инфо
EUR/RSD 117.7410
Најновије вести