Највеће интересовање Новосађана за дочек у Тоскани, Милану и Риму

НОВИ САД: Време за резервацију и уплату путовања у иностранство и дочек Нове године полако пролази, истакао је за „Дневник” директор туристичке агенције „Фантаст турист” Горан Портић.
grad rim
Фото: freeimages.com

Како каже, интересовање за новогодишње аранжмане је велико, али су Новосађани изузетно организовани и путовања су одавно испланирана и заказана. Неодлучнима Портић поручује да термине резервишу најкасније до следећег петка, јер су изгледи за „ласт минуте” понуде све мањи.

– Најпопуларнији новогодишњи аранжмани су Тоскана, Милано и Рим, народ је жељан Италије јер је дуго била затворена, а тамо је и топлије за дочек на отвореном – рекао је Портић. – Дестинација чија нас је популарност ове године изненадила јесте Словенија, за Крањ и Љубљану су се одмах попунили капацитети.

Јелена Црвени из туристичке агенције „Маестрал” каже за наш лист да су у овој сезони најпопуларније дестинације Беч, Будимпешта, Праг и Краков, и то углавном аранжмани са два или три ноћења и аутобуским превозом.

– Путовање у Беч и Будимпешту са два ноћења кошта око 260 евра по особи, Италија је такође популарна и аранжмани су око 250 евра по особи, а тродневни боравак у Прагу кошта око 220 евра – рекла је Јелена Црвени. – Још увек нису попуњени сви поласци, није касно за заказивање, али треба пожурити, колеге стално раде на проширењу капацитета, али, наравно, не треба чекати 29. децембар за резервацију.

Што се тиче авионских аранжмана, најпопуларнија, а самим и тим најјефтинија опција је Истанбул, а потом Мадрид, Лисабон, Атина и Дубаи.

Да је интересовање за Италију велико, потврђује и Милош Михајловић из туристичке агенције „Лидер травел”. С друге стране, каже да је због недавног бомбашког напада интересовање за Турску смањено. Он поручује и да нема посебних ковид захтева за улазак у Аустрију, Пољску, Италију, Мађарску, Румунију, Македонију, Турску, Словенију и Чешку.

– Минимална цена за новогодишњи аранжман је између 75 и 85 евра, толико кошта одлазак у Будимпешту са једним ноћењем, доручком и превозом, Беч је нешто скупљи, око 90 евра, али све зависи од квалитета смештаја – рекао је Михајловић. – Углавном су то цене за хотеле са три звездице, док је са четири у просеку 20 евра скупљи. До стотинак евра потребно је за посету Требињу, Сарајеву и Љубљани са једним ноћењем, а два ноћења коштају између 130 и 160 евра. Интересовање за ову сезону веће је за неких 40 одсто него 2019. године, када смо имали рекордну продају. Остало је свега неколико аранжмана за Италију, тако да „ласт минуте” понуда неће бити.

Што се тиче млађе популације, све је популарнији дочек у Монаку и Монте Карлу, за шта треба издвојити између 250 и 300 евра.

– Младима су посебно занимљиве такве дестинације, лепо изгледају на фотографијама, има доста опција за провод, ту су и коцкарнице, усидрене јахте, тргови, доста познатих личности дође – објашњава Портић. – Породицама су комфорније топлије земље, а због енергетске кризе, прво што проверавамо јесте да ли у хотелу има грејања.

Портић додаје и да се уочи Нове године очекују велике гужве на границама, те да се на граничном прелазу Хоргош чека и до осам сати.

Данијела Андулајевић

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести