Родна кућа Иве Андрића у Травнику ускоро отвара врата за туристе

ТРАВНИК: Родна кућа Иве Андрића у Травнику прошла је кроз главну фазу рестаурације, а у току су финални радови уређења пратећег објекта након чега ће, како је предвиђено, почетком априла поново отворити врата за туристе.
t
Фото: pixabay.com

С обзиром на то да је зуб времена на родној кући Иве Андрића у Травнику нанео одређене штете, привредник и директор Фабрике машина ГС-ТМТ Нови Травник Сњежана Копрунер, одлучила је да донира средства, како би кућа нобеловца могла да буде обновљена и отворена за туристе, али и за сталну музејску поставку.

У разговору за Klix.ba директор Завичајног музеја Травник Фатима Маслић рекла је да су радови на реконструкцији објекта још у току и да је у питању велики пројекат.

Она је рекла да је замишљено да ова установа буде оаза у коју ће свраћати љубитељи добре књиге, где ће посетиоци у кафетерији моћи на миру да прочитају неколико страница књиге коју су купили или само узели да прегледају у књижари и аутентичној травничкој сувенирници "Драм радости", названој по Андрићевој реченици из приповетке "Чаша" која гласи: "У Босни се драм радости душом плаћа!".

Zoki
02.03.2021 • 18:48
Lepa ideja, hvala. Mogao bih da osmislim jedan vikend, pa da se moje pile i ja zaputimo da vidimo Andrićevu kuću i još ponešto. Iznajmim auto kod mms-a, rezervišemo prenoćište u Travniku, i odemo još u petak, a vratimo se u nedelju. Super!
EUR/RSD 117.3388
Најновије вести