Све спремно за 58. Сабор трубача

ГУЧА: Гуча је у потпуности спремна за 58. драгачевски Сабор трубача, изјавио је председник Саборског одбора Слободан Јоловић. 
guca
Фото: Youtube Printscreen

Подизањем саборске заставе, сутра у 11 сати, домаћин овогодишњег Сабора министар Ненад Поповић ће и званично отворити Сабор а у наредних неколико дана очекује се велики број домаћих и гостију из иностранства.  

Оно што бих посебно истакао јесте да смо Сабор вратили традицији, труби и трубачима и да неће бити концерата естрадних звезда.

Нашим гостима бих посебно препоручио концерт Дејана Петровића и Биг бенда са почетком у 21 сат на Главној позорници, затим у 23 сата Поноћни концерт на којем ће учествовати свих 20 овогодишњих финалиста који ће се одржати у петак 10. августа, рекао је Јоловић за Глас западне Србије.

У суботу, 11. августа, је традиционално такмичење сениорских оркестара, а у недељу су концерти победника овогодишњег Сабора и мајстора трубе Саше Крстића, Екрема Мамутовића и Дејана Лазаревића, додао је и навео да манифестацију прате и традиционални програмски садржаји као што је народни вишебој, дефиле свих учесника у програму, имнпровизација старе драгачевске свадбе...

Према Јоловићевим речима потврђено је да на овогодишњи Сабор стиже и портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова. 

Њој ће у петак увече пред почетак концерта Дејана Петровића бити уручена титула почасног грађанина Гуче, а очекује се и њено обраћање присутним саборашима, најавио је Јоловић. 

Он истиче да Захарова није имала никакве посебне захтеве, већ напротив, као и већина високих званица које су прошле кроз Гучу претходних година, жели да јој се не придаје велика пажња и да буде третирана као и сви остали гости. 

У Гучу, каже Јоловић, долазе припадници свих националности и вероисповести из свих крајева земље, региона, Европе и читавог света и сви долазе са једном жељом да се лепо проведу.

Гуча мири све, то је манифестација која мора да се посети, не може то да се види и доживи на телевизији или путем било којих других медија. Драгачевски Сабор трубача је бренд коме Србија мора да да још већи значај, јер нас на најбољи начин може представити у читавом свету, закључио је Јоловић.

у међувремену, није згорег да се подсетимо како су звучали прошлогодишњи победници...

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести