ТУРИСТИ РАЗОЧАРАНИ Због штрајка запослених Ајфелова кула затворена и 3. дан заредом

Због штрајка запослених Ајфелова кула и данас је била затворена за посете, 3. дан заредом.
pariz
Фото: pixabay.com

У поруци на веб страници Ајфелове куле јавност се упозорава на могуће поремећаје у раду ове туристичке атракције Париза, уз образложење да штрајкачи захтевају повећање плата и друге уступке управе, преноси АП.

"Извињавамо се због непријатности", наводи се у саопштењу, а америчка агенција подсећа да је један од представника штрајкача из синдиката ЦГТ раније најавио да би протест "могао да потраје неколико дана, чак и недеља".

Штрајкачи траже повећање плата сразмерно приходима од продаје карата и желе побољшање одржавање металне конструкције куле старе 135 година, која показује трагове рђе.

Фото: pixabay.com

Заменик градоначелнице Париза Емануел Грегоар изјавио је данас да су продужена затварања током пандемије КОВИД-19 за 130 милиона евра умањила приходе Ајфелове куле коју у нормалним околностима посети око седам милиона туриста годишње, од тога су три четвртине странци, али је истакао да одржавање куле не трпи последице смањених прихода.

"Кула је у веома добром стању", рекао је он за Франс инфо и изразио очекивање да ће управа Ајфелове куле решити проблем са штрајкачима.

Ајфелова кула, метална конструкција висока 330 метара, забележила је, према званичним подацима, пораст броја посетилаца уочи Летњих олимпијских игара у Паризу током којих би требало да буде у средишту пажње светске јавности.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести