Фејсбук о хаковању WhatsAppa: Надоградите апликацију

Фејсбук је данас упозорио кориснике да треба да надограде последњу верзију популарне апликацје "WhatsApp" због тога што постоји могућност да без свог знања имају шпијунски софтвер инсталиран у телефонима.
e
Фото: pixabay.com

"WhatsApp“ позива људе да надограде нову верзију апликације како би заштитили информације на мобилним уредајима", рекао је портпарол "WhatsAppa", пренео је Ројтерс.

Он је објаснио да компанија непрестано ради на побољшавању сигурности како би заштитила своје кориснике.

Шпијунски софтвер израђен од стране "напредног хакера" данас је "упао" у више мобилних телефона путем популарног "WhatsApp"- овог програма за комуникацију, и то без интервенције корисника кроз гласовне позиве у апликацији.

Лист "Фајненшел тајмс" је као могућег хакера у овом случају означио израелску групу НСО, пренео је АП.

Шпијунски софтвер НСО-а је више пута откривен у хаковању новинара, адвоката, бранитеља људских права и дисидената. 

Софтвер је успео да продре у телефоне кроз пропуштене позиве путем функције гласовног позивања апликације изјавио је портпарол "WhatsAppa" и рекао да је софтвером који је откривен почетком маја заражен непознат број уређаја.

Наводи се да корисник није имао могућности да се одбрани, а према речима стручњака, једини начин заштите у овом случају био је да "WhatsApp" апликација уопште није инсталирана у телефон корисника.

Најзначајније је да је шпијунски софтвер уплетен у убиство саудијског новинара Џамала Кашогија, који је прошле године убијиен у саудијском конзулату у Истанбулу, и чије тело никада није пронађено.

 

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести