Гугл  падом система данас забринуо милијарде људи и фирми

ЛОНДОН: Пад система Гугл(Google) апликација широм света, укључујући Јутјуб, е-пошту и Документе, током кога данас корисници нису могли да им приступе више од пола сата, изазвао је велику забринутост милијарда људи и огромног броја компанија.
gugl pixabay
Фото: pixabay.com

Прекид је започео у току преподнева у Великој Британији, а корисници широм света известили су о проблемима с Гмејлом, Гугл диском, трговином Андроид Плеј, Мапама и многим другим.

Како преноси ББЦ, многобројни појединци и компаније ослањају се на Гуглове услуге за основне радне апликације, попут е-поште и календара.

Из Гугла-а се нису огласили информацијама шта је онемогућило рад њихових сервиса, иако је овим падом оштећено више од две милијарде корисника који су забринути за своје пословне и приватне податке које чувају Гуглови сервиси.

Проблем у раду Гугл сервиса је можда био кратак, услуге нису биле доступне мање од сат времена, али било је то узнемирујуће подсећање на то колико су милиони људи постали зависни од виртуелних услуга.

Компаније које су се определиле за Гугл Клауд платформу биће забринуте данашњим инцидентом, ма како кратак био. Оне ће тражити објашњење како би тачно знали шта је пошло по злу и како би добили уверавања да се то више нецге поновити.

Овакви кварови у Гуловим системима су ретки, мада је проблем са неким серверима изазвао потешкоће за америчке кориснике у јуну 2019. У том случају, кривац је била промена поставки сервера која је требало да буде примењена на неколико уређаја у одређеном региону, али је случајно примењена на много више, наводи ББЦ.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести