Како да заувек обришете свој Фејсбук налог?

Желите да се заувек решите Фејсбука? Нема проблема, али прво би требало да размислите да ли желите свој профил само привремено да деактивирате или да га угасите једном заувек, саветује ЦДМ.
r
Фото: pixabay.com

Деактивација вашег налога пуно је лакши корак. Ако то учините ваш профил се више неће појављивати на Фејсбуку све док га поново не активирате, али ваши ће се подаци још увек налазити на његовом серверу.

Ако желите да обришете профил, то значи да више никад нећете моћи приступити свом профилу и садржају који сте објављивали.

За то вам неће бити довољна једноставна деактивација, већ ћете морати направити неколико додатних корака како бисте уклонили своје податке прије него што обришете профил.

Ово су кораци за деактивацију налога:

1. Кликните на стрелицу у горњем десном углу Фејсбука и уђите у подешавања.

2. Кликните на General/Опште

3. Кликните на Manage Account/Управљање налогом

4. Кликните на Deactivate your account/ Деактивирајте кориснички налог

5. Унесите своју шифру и потврдите деактивацију

Ако сте предузели ове кораке ваш профил је привремено деактивиран, али још увек постоји.

Можда бисте пре коначног брисања желели да сачувате своје податке (објаве, фотографије, видеа, поруке, попис пријатеља…).

Овако ћете сачувати податке:

1. Отворите Settings/Подешавања

2. Кликните на Your Facebook Information/Ваше информације на Фацебооку

3. Кликните на Download Your Information/Преузимање информација

Овде ћете имати опцију да изаберете које податке желите сачувати и који квалитет медија.

Овако ћете обрисати своје податке:

Да бисте били потпуно сигурни да сте обрисали све податке морате обрисати апликације, искључити Фејсбук и обрисати сву историју.

Да бисте обрисали апликације:

1. Идите на Settings/Подешавања

2. Кликните Apps and Websites/Апликације и wеб места

3. Означите све апликације и кликните Remove/Уклони.

Након тога скролујте према доље, испод апликација би требала да се налази опција Apps, websites and Games уз коју стоји опција Edit/Уреди. Кликните на њу, а затим кликните Turn off/Искључи.

Најтежи дио је обрисати податке које о вама имају апликације на које сте се спајали путем Фејсбика (Farmville, Foursquare, Instagram, Pinterest и слично). За то ћете морати од сваке поједине апликације затражити да уклони ваше податке. Добра вест је да према правилима Фејсбука то морају да ураде.

Овако ћете обрисати историју на Фејсбуку:

1. Кликните на стрелицу у горњем десном углу на Фејсбуку

2. Кликните на Activity Log/Дневник активности

3. Кликните на икону оловке поред сваке ставке како бисте је обрисали

Овај корак није обавезан и намењен је онима који су екстра неповерљиви. Ако желите уклонити баш сваки траг да сте икад били на Фејсбуку могло би потрајати, па се наоружајте временом и стрпљењем.

Овако ћете избрисати свој налог:

1. Уђите у подешавања

2. Кликните на Your Facebook Information/Ваше информације на Фацебооку

3. Кликните на Delete Your Account and Information/Брисање корисничког налога и информација, а затим на Delete My Account/Избриши кориснички налог

4. Унесите своју шифру, кликните Continue, а затим Delete Account/избриши

Ако се предомислите, у року од 30 дана можете поништити ово брисање, али имајте на уму да Фејсбуку понекад треба и до 90 дана да би уклонио све ваше податке.

 

EUR/RSD 117.7643
Најновије вести