Које друштвене активности су нестале због технологије?

Социјализација је дефинитивно аспект људског живота који је највише настрадао доласком бројних технолошких открића, пише Српскакафе.
e
Фото: pixabay.com

Упознавање уживо

Пре него што су осмишљене бројне странице за упознавање људи, сусрет на јавним местима, или заказивање састанка према препоруци пријатеља или члана родбине били су једини начини да упознате своју сродну душу. Данас су такве ситуације мање заступљене јер су могућности за упознавање онлајн бројне, а многи им прибегавају из страха од одбијања уживо.

Друштвене игре

Некада се такође више пажње посвећивало окупљањима породице и пријатеља око друштвених игара као што су карте, монопол и слично, а данас је углавном сваки члан породице за својим екраном и забавља се на свој начин. Некада је такође био доживљај купити неку игру на срећу попут лота или бинга, у кругу породице чекати извачење и заједно се радовати сваком извученом броју. Данас је такве догађаје заменило пар кликова преко странице за игре на срећу, те је доступност свих игара на интернету прогутала чар бројних тренутака дружења.

Дружење у видеотеци

Они који никада нису изнајмили филм у видеотеци и трчали да га врате на времекако не би платили додатно због кашњења, знају какав је то доживљај. Сам избор филма који ћете гледати заједно са својим пријатељима је процес. Битно је да филм задовољи свачије укусе, јер је та прилика веома јединствена. Данас је све врло лако доступно па је самим тим и мање занимљиво и узбудљиво.

Сви филмови и серије који вам падну на памет могу се наћи на страници за онлине филмове и серије, а можете их и гледати у било које добадана и ноћи, колико год желите.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести