Милиони корисника напустили WhatsApp због нових услова

ЛОНДОН: Због врло лоше објашњеног ажурирања услова коришћења, милиони корисника апликације WhatsApp напустили су ту платформу и прешли на алтернативе попут Сигнала и Телеграма.
WhatsApp ilustracija/pixabay.com
Фото: pixabay.com

Напуштање платформе било је толико велико да је WhatsApp морао да одложи имплементацију нових услова, који су били заказани за 8. фебруар, за 15. мај, а како би се корисницима објасниле промене које се уносе, пише британски Гардијан.

Током прве три недеље јануара, платформа за размену порука Сигнал добила је 7,5 милиона нових корисника сиром света, а Телеграм 25, док је WhatsApp 12. јануара пао са осмог на 23. место највише преузетих апликација у Великој Британији.

Са друге стране, Сигнал 6. јануара није био ни међу првих 1.000 најпреузиманијих апликација, да би 9. јануара доспео на 1. место.

Директорка јавних политика WhatsAppа за Европу, Блиски исток и Африку Ниам Свини рекла је одбору за унутрашње послове да верује да је егзодус повезан са ажурирањем услова услуге компаније.

Како је објаснила, ажурирање је требало да омогући нову групу алатки око пословних порука и пружи већу транспарентност око постојећих политика приватности.

"Желимо да буде јасно да ажурирање неће утицати на приватност порука са пријатељима и породицом ни на који начин", саопштила је компанија WhatsApp.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести