Нетфликс смањује квалитет стриминга у Европи како би спречио колапс интернета

Нетфликс ће редуцирати квалитет својих стреаминг сервиса у Европи како би спречио колапс интернета услед невиђеног оптерећења због пандемије коронавируса, јавља ЦНН.
netfliks
Фото: pixabay.com

Компанија је саопштила да ће у наредних 30 дана смањити брзину за све своје стримове проценивши да ће се промет њиховог садржаја на европским мрежама смањинити за близу 25 посто, али да ће члановима осигурати квалитетну услугу.

Најава је уследила након упута званичника Европске уније да Нетфликс и појединачни корисници не користе снимке са високом резолуције јер представљају оптерећење и доводе у питање функционисање интеренета.

Оптерећење је уследило након што су државе провеле своје мере у борби против ширења коронавируса. Стотине милиона људи ради од куће, деце прате онлине наставу... Све то је створило велико оптерећења на интернет.

Европски званичник Тијери Бретон, одговоран за унутрашње тржиште ЕУ-а, разговарао је у среду с извршним директором Нетфликса Ридом Хастингсом о стриминг сервисима који оптерећују мрежу.

Бретон је рекао да стриминг платформе, телеком оператери и корисници "имају заједничку одговорност да подузму кораке како би осигурали несметано функционирање интернета током борбе против ширења вируса".

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести