После погибије девојчице, ТикТок забранио приступ деци испод 13 година

ПАЛЕРМО: Кинеска платформа за постављање видео снимака је данас блокирала приступ деци испод 13 година на апликацији ТикТок и користиће вештачку интелигенцију да потврди годиште корисника, након недавне смрти десетогодишње девојчице из Палерма која је извршила самоубиство вешањем у Блекаут (онесвесћивање) изазову.
e
Фото: Pixabay.com

Надзорно тело Италије ће проценити ефикасност мера које је објавио ТикТок, пренела је АНСА.

Након смрти девојчице 21. јануара, уследио је случај жене (48) из Сиракузе на Сицилији, која је испитана због наводног подстрекивања на самоубиство постављањем видео снимка на ТикТоку, на којем се виде мушкарац и жена како обмотавају лепљиву траку око уста и носа, у још једном Блекаут изазову.

Истражитељи су, у међувремену, проширили истрагу поводом смрти девојчице из Палерма, постављајући питања Фејсбуку и Инстаграму како је било могуће да отвори налоге на њиховим платформама.

Фејсбук је поручио да ће потпуно сарађивати са истражитељима, а што се тиче утицајне ТикТокерке из Сиракузе, полиција је открила да је поставила још снимака, уз помоћ којих је дошла до 730.000 пратилаца разних узраста.

Они прате око 20 опасних изазова, укључујући удисање креме кроз нос, затварање очију кљештама и инсценирано ломљење руке лонцем за кување.

Све изазове је извела жена из Сиракузе, а сви њени видео снимци су уклоњени.

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести