СМЕСТА ИХ СЕ РЕШИТЕ Ових пет ЗЛОНАМЕРНИХ апликација КРАДЕ банковне податке! Проверите да нисте нешто "ПОКУПИЛИ", преузете су чак 200.000 пута

Објављен је извештај о пет злонамерних апликација које су прилично популарне у европским земљама.
mobilni
Фото: pixabay.com

Ове апликације су преузете више стотина хиљада пута, а садржале банкарски тројанац "Anatsa". Открила их је компанија ThreatFabric, која је за Bleeping Computer рекла које су апликације у питању.

Највише су циљани корисници у Великој Британији, Чешкој, Немачкој, Словачкој, Словенији и Шпанији. У почетку су мете били само Самсунг корисници, али касније и остали.

У питању су следеће апликације:

1. Phone Cleaner - File Explorer 2. PDF Viewer - File Explorer 3. PDF Reader - Viewer & Editor 4. Phone Cleaner: File Explorer 5. PDF Reader: File Manager

Лажне апликације су биле маскиране као да читају ПДФ-ове или чисте телефон, а дизајниране су тако да дођу до топ-листа где су нови бесплатни програми, што би им повећало шансе да дођу до још корисника.

Верује се да су преузете између 150.000 и 200.000 пута пре него што су уклоњене из Плеј продавнице, а користиле су вишестепени процес за "инфицирање" уређаја без интеракције корисника.

Ако их имате, обришите их са свог телефона.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести