Вештачка интелигенција: Прво су нас научили да не морамо за волан, сад су избацили и ТРГОВЦЕ АУТОМОБИЛИМА

Следећи пут кад купите ауто, можда неће бити од заступника за ваш вољени модел, ако имате финансијске среће, или од продавца половног аутомобила.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Продаја би могла да се одвија преко АИ бота. Тако је, наиме, предвидео Јохан Сундстранд, извршни директор шведске видео-технолошке компаније Фајрон. И, што је набоље, он верује да би ова промена могла да се догоди већ 2025. године.

"Само је питање времена када ће вештачка интелигенција (АИ) продавати аутомобиле једнако ефикасно као људски продавац. Брзина којом се самоучећи софтвер развија и прихватају га трговци значи да је потпуно компетентан продајни бот, покретан вештачком интелигенцијом, удаљен само 18 месеци".

Фајрон је шведска фирма за видео технологију која развија прво потпуно аутоматизовано видео решење побољшано вештачком интелигенцијом за аутомобилску индустрију. Јединствени АИ софтвер и његови алгоритми омогућују Фајрону стварање видеозаписа за рекламе аутомобила који се могу користити на веб страницама робних марки или продаваца, на каналима друштвених мрежа и циљаној дистрибуцији путем е-поште.

Фајрон тврди да њихови иновативни аутоматизовани видео записи трговцима штеде "огромне количине времена и новца за видео продукцију, поготово јер нема потребе да продавац снима аутомобиле на лицу места или припрема скрипту кључних карактеристика".

Сундстранд каже да је већ доказано да видеозаписи покретани вештачком интелигенцијом продају аутомобиле три до пет дана брже од оних без ње, а додавање гласа покретаног АИ само ће повећати учинак и ефикасност. Он каже и да видео записи привлаче 50% више промета на веб странице купаца од оних без њих.

"Само је питање времена када ће технологија напредовати до тачке у којој ће  људи попут ЦхатГПТ-а моћи да севрло приближеи начину на који продавац продаје аутомобиле изван мреже. Мислимо да би то могло бити већ 2025. на темељу тренутне брзине развоја и усвајања вештачке интелигенције".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести