Застој на Фејсбуку, Воцапу и Инстаграму због апликације

Фејсбук је објавио да је проблем који је јуче имао с функционисањем своје мреже решен током ноћи.
deca mobilni telefoni
Фото: pixabay.com

Корисници широм света, како пише Index.hr, у среду нису могли ни да шаљу нити да примају медијски садржај преко ове друштвене мреже, као и “Воцапа” и “Инстаграма”.

Проблем с “Инстаграмом” забележен је код више од 14.000 корисника, док се више од 7.500 корисника жалило на “Фејсбук”, а 1.600 на “Воцап”.

Током једног од нашег оперативног одржавања састава, проузроковали смо проблем који је корисницима отежао слање и учитавање слика и видеа, објаснили су из калифорнијске компаније у чему је био проблем, а преноси Index.hr.

Из компаније “Таузенд ајз”, која надзире глобални промет на интернету, рекли су да је застој изгледа повезан с унутрашњом инфраструктуром или проблемима с апликацијом.

Међутим, у “Фејсбуку” нису рекли да ли ће рефундирати трошкове фирмама. У сличном инциденту који се догодио у марту ове године, кад је мрежа широм света пала на скоро 24 сата, компанија је поручила да ће размислити о надокнади трошкова оглашивачима због изгубљеног простора.

Делимични прекиди су изазвали фрустрације корисника ове највеће друштвене мреже на свету, а многи су се пожалили на “Твитеру”.

Карта коју је објавио портал Downdetector.com показује да је проблем с друштвеним мрежама највише захватио делове Европе и Сједињених Америчких Држава. Што се тиче “Фејсбука”, највећи проблем је био на западу Европе, нешто после 22 сата.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести