ТикТок достигао милијарду активних корисника месечно

ЊУЈОРК: ТикТок броји месечно милијарду активних корисника широм света, открила је данас та кинеска компанија која бележи константан раст популарности своје апликације за размену кратких видео садржаја.
tik tok/jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Раст броја корисника ТикТока, који је у приватном власништву кинеске компаније Бајтденс, подржао је и велики број Американаца који су се током пандемије ковид-19 придружили тој друштвеној мрежи, преноси ЦНБЦ.

ТикТок је у јануару 2018. године објавио да има око 55 милиона корисника на глобалном нивоу, а тај број је порастао на више од 271 милиона до децембра 2018. и на 507 милиона до децембра 2019. Компанија је прошлог лета известила да је стекла скоро 700 милиона месечно активних корисника.

У прилогу америчке тв станице о омасовљавању корисника ТикТока, наводи се као поређење податак да је Фејсбук у другом кварталу ове године имао 3,51 милијарду месечних корисника у оквиру "фамилије" својих различиитих апликација у односу на 3,45 милијарди у првом тромесечју.

Даље се додаје да је ипак кинеска фирма лансирала једну од најуспешнијих апликација за објаву кратких видео формата, те да се многи њени велики технолошки ривали утркују да направе своје верзије. У том контексту се наводи да је Фејсбук прошлог августа лансирао клон верзију ТикТока - Инстаграм Рилс, Снеп је лани такође најавио сличну функцију под називом Спотлајт, док је Гугов Јутјуб избацио прошлог септембра свог адута за кратке видео садржаје - апликацију Шортс.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести