Аргентински милијардер обећао постављање Марадонине статуе

БУЕНОС АЈРЕС: Аргентински милијардер Едуардо Еурнекијан намерава да испуни обећање које дао своме пријатељу, икони фудбала, недавно преминулом легендарном Дијегу Арманду Марадони, да ће поставити његову статуу на највећем аргентинском аеродрому Есеиза у Буенос Ајресу.
maradona Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Еурнекијан, оснивач корпорације Амерички Аеродроми и један од најуспешнијих аргентинских бизнисмена, своју намеру је обелоданио у читуљи коју је поводом Марадонине смрти дао у дневнику Насион.

Почивај у миру. Имаћеш своју статуу, стоји у опроштајној поруци Еурнекијана, који планира да до краја децембра постави статуу Марадоне из дана највеће славе, у природној величини, на међународни аеродром Есеиза у Буенос Ајресу, пренео је портал Блумберг.

Пријатељство покојног Дијега Марадоне и Едуарда Еурнекијана траје више деценија, од 1978. године, када их је упознао некадашњи селектор фудбалске репрезентације Аргентине Сесар Меноти.

Еурнекијанова корпорација руководи са 37 аеродрома у Аргентини и још 15-ак широм света, а његово лично богатство је процењено на више од милијарду долара.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести