ЧУВЕНИ ПИСАЦ ОТКРИО Жене почињу да старе када почну да раде ОВЕ ДВЕ ствари

Жене су вековима биле инспирација многим писцима, а данас се њихове речи цитирају и препричавају.
а
Фото: Freepik

Ерик Марија Ремарк (1898 – 1970), познати немачки писац, био је познат по свом занимљивом погледу на љубав, свет и процес старења. Многи и данас цитирају неке његове мисли, а једна од њих је и следећа.

Он тврди да жена заправо почиње показивати знакове старења када почне сакривати своје недостатке. Многе жене покушавају прикрити своје праве године кроз естетске третмане и корекције, али то заправо није неопходно.

Битно је задржати младост у срцу и неговати себе на начин који одражава нашу унутрашњу снагу.

Наше године се очитују кроз ходање, говор, глас и понашање, због чега је важно водити здрав животни стил, држати леђа усправно, бити поносан на себе, избегавати стрес и не пушити како бисмо сачували наш глас. Покушаји скривања година су бескорисни и могу изгледати смешно.

Старост не би требала бити разлог да престанемо бринути о себи. Запостављање неге тела је још један знак старења. Требамо неговати своје тело и кожу кроз употребу благих крема, неутралне шминке и квалитетне козметике. Не требамо бити вулгарни, већ би требали бити поносни на своје године и прихватити их као део нашег искуства и мудрости. На крају крајева, године су само број и не требамо се превише оптерећивати тиме, већ се фокусирати на оно што је заиста важно у животу, наводи svezazenu.net.

(Крстарица)

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести