Екстремни селфији однели 379 живота за 12 година

МАДРИД: Због фотографисања на ризичним местима и такозваних селфија, у свету је регистрован 31 несрећни случај са смртним исходом у првих седам месеци ове године, односно једна особа недељно је изгубила живот, наводи се у студији Фондације иО која је специјализована за тропску и путничку медицину.
2
Фото: pixabay.com

Због истог разлога, у периоду од јануара 2008. године до јула прошле године, најмање 379 људи умрло је у свету, у просеку по једна особа на сваких 13 дана, наводи се у студији коју преноси шпански лист "Паис".

Како је оцењено, тренд је узлазни и, након кратке паузе због пандемије, снажно се поново појавио у првих седам месеци ове године.

Од преминулих, 141 су били туристи и 238 локално становништво, што показује да је склоност ка ризиковању много већа код туриста.

На листи коју чини више од 50 држава, највише умрлих је регистровано у Индији (100), Сједињеним Америчким Државама (39) и Русији (33), док Шпанија са 15 преминулих дели шесто место са Аустралијом.

Аутори студије су идентификовали и десет места на свету са највише умрлих.

То су, без редоследа по броју случајева, водопади Нијагаре (на граници између САД и Канаде), Велики Кањон (САД), Ћарко дел Буро (Колумбија), плажа Пења (Бразил), водопад Мланго (Кенија), Уралске планине (Русија), Таџ Махал и долина Доодхпатхри (Индија), острво Нуса Лембонган (Индонезија) и архипелаг Лангкави (Малезија).

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести