Форбс: Џеф Безос најбогатији на свету; "тежак" 120 милијарди долара

ЊУЈОРК: Власник компаније Амазон Џеф Безос је најбогатији на свету према новој листи Форбса и сменио је са врха листе оснивача и власника Мајкрософта Била Гејтса, који је на другом месту док је председник САД Доналд Трамп пао са 544. на 766. позицију, а његово богатство је процењено на 3,1 милијарду долара, 400 милиона мање него прошле године.
Epa (Michael Nelson)
Фото: Epa (Michael Nelson)

Захваљујући порасту вредности деоница Амазона за 59 одсто током последње године, Безос је удвостручио своје богатство које се сада процењује на око 120 милијарди долара, знатно више од Гејтсових 90 милијарди.

Ово је највећа разлика између прва два најбогатија човека на свету последњих година.

Легендарни инвеститор Ворен Бафет остао је на трећој позицији, а на четврто место се попео француски индустријалац Бернард Арно, који је прошле године био на 11. позицији и то захваљујући расту евра у односу на долар.

Власник и оснивач Фејсбука Марк Зукерберг је пети на листи.

Двојица Кинеза су међу 20 најбогатијих на свету.

Ове године Форбс бележи рекордних 2.208 милијардера на свету с укупним богатством од 9,1 трилиона долара што је 18 одсто више у односу на прошлу годину.

Највише их има САД - 585, Кина- 373, а 259 је нових милијардера постало прошле године, док је 121 особа пала с листе укључујући 10 саудијских богаташа, преноси АФП.

EUR/RSD 117.4754
Најновије вести