(ФОТО, ВИДЕО) ОВДЕ МРШАВИЦЕ НЕМАЈУ ШАНСЕ У селу на Тајланду ДЕБЉИНА ЈЕ СТАТУСНИ СИМБОЛ, жене испод 100 кила тешко да ће наћи партнера ШТО ВЕЋЕ, ТО БОЉЕ

Опште је познато да се стандарди лепоте разликују се од културе до културе. Било да се ради о грађи тела, украсима који се на њега стављају, начину на који се негује коса... идеал лепоте заправо је конструкт друштва и окружења у ком се налазимо.
s
Фото: pixabay.com

Али, једно село појам лепоте ипак схвата сасвим другачије од остатка света. У питању је насеље на тајландском острву Пукет, на ком влада једно неписано правило: што веће, то лепше. Гојазност жена је ту појам лепоте и статусни симбол, а притом оне немају дневних обавеза, већ им је главни задатак да одржавају и по могућности повећају властиту тежину.

Одговорност за зарађивање новца и обављање кућних послова је на мушкарцима. Њима то не смета, јер им је жеља да имају што крупнију супругу. Штавише, жене лакше од 90 килограма овде ће тешко наћи партнера, јер се они бувално такмиче чија ће жена бити тежа.

Разлог за овај необичан (и, морамо додати, јако нездрав) обичај лежи у историји села. Њега су давно населили припадници етничке мањине из Малезије. Мушкарци су се традиционално бавили риболовом, а жене су остајале у кући и мало се кретале, што је довело до природне склоности дебљању. Временом је тежина супруге постала статусни симбол мушкараца, оно што показује да породица добро живи и да је он добар муж.

Фото: pixabay.com

"Најлепша" у селу носи број 7 XL 

У селу се одржавају и избори лепоте на којима је, очекивано, један од главних критеријума тежина жене која се такмичи. Најкрупнија жена у селу има чак 194 килограма и носи број 7 XL.

Један чланак наводи да постоји у селу једна витка девојка. Има 24 године и не жели да се угоји, па наилази на осуду и не успева да пронађе одговарајућег партнера.


Занимљиво је да су мушкарци, којима је брак с бусмастом женом статусни симбол, у овом селу витки.

Дневник/Пун куфер

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести