Илон Маск одустао од уласка у Управни одбор Твитера

ЊУЈОРК: Извршни директор "Тесле" Илон Маск, који је недавно купио велики удео у Твитеру, одлучио је да се не придружи Управном одбору те компаније, објавио је генерални директор те друштвене мреже Параг Агравал.
ilon mask
Фото: Tanjug (AP Photo/Chris Carlson, File)

„Илоново именовање у одбор требало је да буде озваничено 9. априла, али је он истог јутра рекао да више не намерава да се придружи одбор. Верујем да је тако најбоље. Ценимо и увек ћемо ценити допринос наших акционара без обзира да ли су они у нашем одбору или не. Илон је наш највећи акционар и остаћ´емо отворени за његов допринос", написао је Агравал у твиту у недељу увече, преноси тв станица CNN.

Портпарол Твитера је потврдио да је Маск одлучио да се не придружи борду директора.

Маскова одлука долази отприлике недељу дана након што је Твитер објавио у поднеску достављеном регулатору да планира да именује генералног директора Тесле и СпејсЕкса у свој Управни одбор с мандатом који би се завршио 2024. године.

Маск је недавно открио да је купио више од 9,0 посто удела у Твитеру, чиме је постао највећи акционар те компаније. У оквиру договора да добије место у одбора Твитера, Маск се сложио да не купује више од 14,9 одсто акција компаније док буде у одбору.

Зграду Твитера претворити у склониште за бескућнике

Двојица најбогатијих људи на свету, Џеф Безос и Илон Маск, изнели су идеју за решавање проблема бескућника предложивши да се седиште компаније Твитер претвори у прихватилиште за људе без дома.

Оснивач компаније Амазон за онлајн трговину, Безос придружио се у недељу идеји коју је изнео Маск, однедавно највећи акционар Твитера, да се седиште ове друштвене мреже у Сан Франциску претвори у склониште за бескућнике, пошто у том здању ионако ради мало људи за време пандемије, преноси Ројтерс.

Безос је, у блогу на мрежи ГикВајер, фокусираној на технологију, написао да је у мају 2020. осам спратова Амазоновог седишта у Сијетлу претворено у дом за бескућнике, да је та иницијатива одлично успела и олакшала посао запосленима који се баве волонтерским радом. Безос је такође предложио да се барем део седишта Твитера, ако не и цео, претвори у склониште за бескућнике.

Маск је у другом твиту оценио да је то „одлична идеја“.

Шеф компаније "Тесла", који има више од 81 милион пратилаца на Твитеру, покренуо је у суботу анкету на тој друштвеној мрежи, тражећи од корисника да гласају да ли то здање треба претворити у прихватилиште за бескућнике. За мање од 24 сата, више од милион људи се укључило у анкету, при чему је више од 90 посто гласало "за".

Познато је да Маск, који често твитује о својој компанији и другим темама, остваља људе у недоумици да ли се само шали. Овог пута је, међутим, изричито навео да се не шали.

Узгред, напомињем да сам у везу са овим озбиљан, твитовао је Маск у недељу, поводом коментара о овој теми.

EUR/RSD 117.3037
Најновије вести