Илон Маск спреман да гађа Марс са 10.000 ракета

Оснивач компанија „Спејс икс” и „Тесла” и милијардер Илон Маск не види проблем у лансирању 10 хиљада ракета на Марс у циљу термонуклеарних експлозија на половима ове планете, ради стварања услова за земаљски живот на Црвеној планети, преноси Спутњик.
i
Фото: Youtube Printscreen

Маск је то написао на својој страници на Твитеру, коментаришући изјаву извршног директора Роскосмоса за перспективне програме и науку Александра Блошенка о неопходности те количине ракета у циљу промене климе на Црвеној планети.

„Нема проблема“, поручио је Маск.

Раније је Маск предложио да се на Марсу створе услови за земаљски живот спровођењем велике серије термонуклеарних експлозија на половима ове планете. Према Масковој идеји, то би довело до испаравања замрзнутог угљен-диоксида, од кога се састоје ледене капе полова Марса. Испарели гас створио би атмосферу гушћом, што би изазвало ефекат стаклене баште и повећање температуре.

Као одговор на ово, Блошенко је изјавио да би за термонуклеарне експлозије на половима Марса требало лансирати око 10 хиљада најмасивнијих ракета. Ипак, по његовој процени, није реално очекивати да ће у најближој будућности човечанство моћи да утиче на промену климе како на Марсу, тако и на Венери.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести