Ишли у Турску на трансплантацију косе, вратили се болесни

ЕСКТРЕМАДУРА: Шпанске власти на југозападу земље истражују како је дошло до новог жаришта корона вируса, који је избио када је фризер и његових 17 муштерија тестирано позитивно на ковид 19, након одласка у Турску на трансплантацију косе.
b
Фото: pixabay.com

Фризер Мануел Парада (36), из градића Каламонте, је организовао тродневни пут у децембру у Турску, међутим, 29 особа у регији Екстрамадура је у четвртак сазнало да има корона вирус, укључујући и берберина као и 14 путника, а власти су идентификовале 250 блиских контаката зражених особа, пренео је Гардијан.

Основна школа у граду, коју похађа више од 500 ђака, је затворена након што је откривен велики број случајева у породицама ученика.

Власти још покушавају да утврде извор заразе, али се сумња да је то возач који је возио људе са мадридског аердрома по повратку из Турске.

Возач је пре 10 дана сазнао да има вирус, а путници који су се вратили из Турске нису били свесни да су били са зараженим и недељу дана су живели нормалним животом.

Ситуација није добра за наш град, али морамо да се изборимо с тим, рекла је Магдалена Кармона, градоначелница Каламонтеа.

Фризер каже да су он и путници поштовали све прописане мере, додавши да је мало вероватно да су корону покупили у Турској, јер су сигурносне провере биле врло ригорозне.

Нисмо путовали у Турску на излет. Био је то медицински пут, који је одобило министарство спољних послова. Да нам нису одобрили, изабрали бисмо други термин да одемо тамо, рекао је Парада за новину Ел Еспањол.

Фризер је додао да су он и његове муштерије пуне гнева због неких коментара на друштвеним мрежама, у којима се наводи да су "илегалне журке такође легло заразе".

Немам Фејсбук, али су ми колеге рекле да на нас сваљују кривицу и праве малициозне коментаре на наш рачун. Лако је критиковати када нисте упућени у ствар. Надамо се да ће се све вратити у нормалу врло брзо и да "људима неће отпасти коса од стреса“, казао је.

EUR/RSD 117.5675
Најновије вести