Истраживања: Зашто мушкарци све теже освајају девојке

Барем сваки трећи мушкарац у Северној Америци и Европи нема партнерку, тврде научници који су путем друштвених медија детектовали највероватније разлоге зашто је соло статус данас толико раширен и зашто је данашњим мушкарцима тако тешко да нађу девојку.
z
Фото: pixabay.com

Предвођени Менелајем Апостолуом, научници са универзитета у Никозији на Кипру поставили су на Редиту једноставно питање: Момци, зашто сте самци?.

Међу хиљадама анонимних одговора филтрирали су само оне кориснике овог друштвеног медија који би уместо соло статуса радије одабрали везу, а анализом 6.700 одговора издвојили су четрдесетак најчешћих разлога због којих мушкарци све теже проналазе партнерке.

Лош изглед, који обухвата ћелавост и низак раст, најчешће је навођен разлог, а следи га недостатак самопоуздања, преноси тпортал.хр.

Високо на листи разлога соло статуса котира и недовољно уложеног труда и незаинтересираност за дуге везе, као и недостатак вештине завођења или стидљивост, преноси Радио Сарајево.

Због лоших искуства у претходној вези, неке је кориснике страх ући у нову везу, а чест су разлог и озбиљнији ментални проблеми и опште лоше здравствено стање или инвалидитет.

Најчешћи разлози соло статуса мушкараца:

1. лош изглед (укључујући ћелавост и низак раст)

2. недостатак самопоуздања

3. премало труда

4. незаинтересираност за дуге везе

5. лоше вештине завођења

6. интровертност

7. недавни прекид везе

8. лоша искуства из претходних веза

9. недостатак доступних жена

10. прекомерна тежина

11. различити приоритети

12. стидљивост

13. превелика избирљивост

14. анксиозност

15. мањак времена

16. друштвена неприлагођеност

17. уживање у соло статусу

18. депресија

19. лош карактер

20. потешкоће у проналажењу одговарајуће жене...

Узроке неуспеха модерних мушкараца у приступању женама доктор Апостолу проналази у еволуцији и неусклађености социјалних јештина појединих мушкараца које су у данашње доба потребне како би се оставио добар утисак.

У прединдустријско време, наводи кипарски научник у часопису о психолошкој еволуцији, бракови су били договарани, такмичење између мушкараца је било снажно, а жене су неретко освајане и силом.

Друштвено неспособни и непривлачни мушкарци можда нису остајали самци јер су се о њиховом брачном статусу бринули родитељи.

EUR/RSD 118.0933
Најновије вести