Кинеске маске као домаће продавали и аустријском парламенту

БЕЧ: Аустријска фирма "Hygiene Austria ", која је предмет истраге тужилаштва за борбу против привредног криминала и корупције, јер је препакивала кинеске заштитне маске и продавала их као аустријски производ, признала је илегално пословање.
rukavice
Фото: pixabay.com

Приликом недавних претреса постројења, откривено је 45 радника на црно, који су у подруму фирме препакивали кинеске маске.

Док је компанија, која је основана на почетку пандемије, најпре одбацила све оптужбе, сада су признали препакивање маски.

Истрага је покренута након прислушкивања телефона лица која су била на мети полиције због трговине људима.

Тако је десетине радника на црно радило по 12 сати, седам дана у недељи, у постројењу у Винернојдорфу.

Приликом посета политичара, компанија је, на спрату производног погона, приказивала маске произведене у Аустрији, а у подруму препакивала кинеске маске и лажно их представљала као аустријске.

Ради се, како је наведено, о најмање 20 милиона маски из Кине које су по далеко већој цени, као аустријски производ, продаване на аустријском тржишту.

Компанија, која је маскама снабдела парламент и један велики ланац трговине, признала је да је ангажовала кинеску фабрику за производњу маски, које је потом по цени већој између 60 и 100 одсто продавала као аустријски производ.

Током истраге тужилаштво је наишло и на једног произвођача маски из Штајерске, који је једном немачком клијенту продавао фелеричне маске, а које је Немац поново увозио у Аустрију.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести