Кинез на бициклу обилази Европу, стигао у Бијељину

БИЈЕЉИНА: Пре десет месеци 34. годишњи Кинез Чу Хао кренуо је да обилази Европу, а на свом пропутовању кроз Балкан бициклом, стигао је и у Бијељину у Републици Српској.
b
Фото: pixabay.com

Овај младић већ 11 година живи и ради у Кинеском културном центру у Минску, а због личног развоја кренуо на једногодишње пропутовање Европом, преноси АТВ.

Интересантно је да је за превозно средство изабрао бицикл, а Хао истиче да је његов хоби и фотографисање.

На почетку сам путовао само аутобусом, понекад и пешке прошле године, јер је моје путовање почело прошле године у априлу. Кренуо сам из Белорусије, прво сам посетио суседне земље Украјину, Јерменију, Русију, а онда сам дошао на Балкан. Мој хоби је фотографисање. Ако негде кренете пешке онда је тешко, али ако користите аутобус, трамвај, бицикл, онда је дивно, изјавио је Хао.

Иако је планирао да у Бијељини остане два до три дана, љубазност Сембераца на коју је наишао, променила му је планове, и одлучио је да продужи свој боравак.

Бијељину је изабрао као раскрсницу путева одакле може да иде у друге земље, а каже да је одушевљен гостољубивошћу људи у Србији и Републици Српској.

У Бијељини ће бити још неколико дана, одакле наставља ка новој дестинацији - Бањалуци, поручио је Хао.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести