Краљица Елизабета се осећа премладом у срцу, одбила награду за старе

ЛОНДОН: Британска краљица Елизабета (95), која влада скоро седам деценија, поручила је да се осећа премладом у срцу да би јој се доделила титула "старе особе године", открили су њени помоћници.
kraljica elizabeta, tanjug ap
Фото: Tanjug/Adrian Dennis/PA via AP

Организатори годишњих сатиричних награда, чији су досадашњи добитници између осталих глумци оскаровци, нобеловци и краљичина мајка, која је умрла у 101. години 2002, обратили су се краљици да виде да ли би прихватила такву част, преноси Ројтерс.

Међутим, из часописа „Олди Магазин” саопштили су да су примили "љупко писмо" у којем им се шаљу најтоплије жеље, али и информација да се њихова понуда одбија.

Њено величанство верује да имате онолико година како се осећате и у складу са тим краљица не верује да испуњава релевантне критеријуме да би могла да прихвати награду, те се нада да ћете пронаћи достојнијег примаоца, каже се у писму Тома Лаинг-Бејкера, помоћника краљичиног приватног секретара.

Елизабета је у овом случају поступила као и њен покојни супруг, принц Филип, који је умро у априлу у 99. години, а који ј пре једне деценије одбио прилику да освоји ову награду, која се већ 29 година додељује за допринос старијих генерација јавном животу.

Ипак церемонија доделе имаће на неки начин "краљевски печат", пошто ће Камила, супруга Елизабетиног сина и наследника принца Чарлса, уручити награде овогодишњим добитницима.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести