Мобилна апликација будућност плаћања у ресторанима?

АТЛАНТА: Велики ланци ресторана покушавају да олакшају плаћање муштеријама који не желе да се излажу ризику од заразе корона вирусом, а многи предвиђају да ће поручивање и плаћање хране путем апликације на мобилним телефонима постати доминантно у будућности, преноси Си-Ен-Ен.
mobilni fotografisanje
Фото: Youtube Printscreen

Тренд којим се обесхрабрују контакти с другим људима отпочео је још раније уз прилагођавање муштерија и ресторана "новој нормалности", а већина ресторана очекује да ће се људи сада уместо за плаћање кредитном картицом и готовином пре одлучити да плаћају и поручују храну путем мобилних телефона, ради смањења могућности заразе корона вирусом.

Директор Старбакса Кевин Џонсон је још почетком маја, када је говорио о поновном отварању овог ланца ресторана, истакао да коришћење готовине ствара забринутост међу муштеријама због корона вируса.

Он је тада саопштио да ресторан уводи додатне опције у своју апликацију, као што је наручивање путем гласовне поруке уз помоћ Сирија. Апликација већ показује који ресторани нуде опцију поручивања преко мобилног телефона.

Џонсон је предвидео да ће мобилна апликација постати доминантни облик плаћања.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести