Највиши врх Швајцарске осветљен у знак подршке човечанству

МАЈАМИ: Највиши врх Швајцарске, Матерхорн висок 4.478 ових дана посебну пажњу широм света привлачи јер је свако вече као симбол наде осветељен у бојама застава земаља које су највише погођене корона вриусом, а у понедељак је светлосни спектакл био посвећен свима нама, сваком појединцу.
s
Фото: Youtube Printscreen

Уметник Гери Хофштетер на пројекту ради од 24 марта, а у понедељак је на том најсликањијем планинском врху на свету исписао поруку о "за све нас" у знак подршке сваком појединцу у борби против пандемије.

Чувени врх свако вече прекрива друга застава, а ноћас је био осветљен у бојама америчке заставе, наводи се на сајту Зермат Матерхорн.

Као симбол наде и солидарности Матерхорн је до сада светлео у бојама застава Италије, Немачке, Француске, Португала, Јапана ....

У овом тренутку, САД су земља која је највише погођена кризом Ковид-19 са највећим бројем позитивних и страдалих људи. Наше мисли су са свим Американцима у до сада невиђено тешком времену, рекао је уметник.

Додао је да жели да порука пренесе солидарност и свим грађанима пружи наду и снагу али и да све подсети да остају код куће и зато на Матерхорну пише и Стеј ет хом.

Амбасада Швајцарске у САД објавила је ноћас слику пројекције америчке заставе са поруком за Американце.

Невероватно! Као знак солидарности, америчка застава синоћ је прекрила Матерхорн. Швајцарска шаље наду и снагу Сједињеним Америчким Државама, објавила је Амбасада на ФБ.

Врх Матехорн личи на џиновски зуб и управо је због тога препознатљив широм планете, Сматра се да је најсликанија планина на свету. Налази се у кантону Вале и само јужни део на територији Италије.

У јулу ће бити тачно 155 година од када је прва експедиција стигла на врх, Мало село на путу до врха са 6.000 становника годишње забележи и два милиона посета.

Годишње се на врх попне око 3.000 људи, али у тој дугој исторји од када настоје да га освоје погинуло је 550 људи.

Швајцарске Алпе годишње забележе око 450 миилона ноћења.

Швајцарска и Лихтенштајн заједно имају више од 26.000 позитивних и више од 1.000 изгубљених живота.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести